Pridať recept

Ryžové tortičky

ingrediencie

400 g
ryža
1 liter
mlieko
štipiek
soľ
100 g
maslo
150 g
cukor
3 ks
vajce
1 balíček
škoricový cukor
1 ks
višňový kompót

postup

1.
Umytú ryžu uvaríme v mlieku a necháme vychladnúť. Maslo, cukor, škoricový cukor a žĺtky vymiešame a pridáme do vychladnutej ryže. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do ryžovej masy. Formičky (misky) vymastíme, posypeme strúhankou a naplníme masou.
 
2.
Položíme ich na plech s vodou a pečieme v mierne teplej rúre pol hodiny. Vychladnuté tortičky vyklopíme, ozdobíme ovocím a polejeme kompótovou šťavou. TIP: Višne môžeme obmeniť za ríbezle s hrozienkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...