Závitok z hovädzieho mäsa
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
hovädzie mäso
200
g
mleté bravčové mäso
1
PL
žemľové omrvinky
1
ks
vajce
1
strúčik
cesnaku
80
g
oravská slanina
50
g
mrkva
50
g
petržlen
50
g
cibuľa
2
ks
kyslá uhorka
trochu
horčica
štipiek
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
worchesterská omáčka
1
pohár
biele víno
3
PL
olej
50
g
maslo
2
ks
uvarené vajce natvrdo
postup
1.
Hovädzie mäso rozrežeme na široký plát, vyklepeme ho, osolíme a okoreníme, potrieme horčicou, obložíme posekanou cibuľou a tenkými plátkami slaniny. Pomleté bravčové mäso zmiešame s vajcom a žemľovými omrvinkami, ochutíme soľou, korením a rozotretým cesnakom. Navrstvíme ho na hovädzí plát, naň poukladáme mrkvu, petržlen, uhorky pokrájané na pásiky. Hovädzí plát opatrne zvinieme a obviažeme bielou niťou. Závitok uložíme do pekáča na horúci olej a opečieme ho z každej strany.
2.
Potom mäso podlejeme vriacou vodou a prikryté pečieme v rúre. Nakoniec šťavu dochutíme soľou, worcesterskou omáčkou a vínom, zjemníme ju maslom. Závitok pokrájame na porcie a ozdobíme kolieskami natvrdo uvarených vajec.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.