Jesenný šalát s pečeným syrom feta
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
ml
biele víno suché
štipiek
šafrán
2
ks
vajce
štipiek
prášok do pečiva
150
g
múka
podľa chuti
soľ
400
g
syr Feta
600
g
šalát rôzne druhy
Dressing
4
PL
olivový olej
1
PL
med
1
PL
horčica
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
2
PL
vínny ocot
postup
1.
Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme víno, šafran a vajíčka. Vymiešame hladkú masu, jemne osolíme a dáme na pol hodinu nabok na chladné miesto. Syr feta nakrájame na 2cm kocky, vyobraciame ich v múke, aby sa ne lepšie prichytil obal. Šalátové listy poumývame, necháme odkvapkať a natrháme na menšie kúsky.
2.
Suroviny na dressing dokonale vymiešame a nalejeme na šalát. Syrové kocky po jednom namočíme do šafranovej masy a vo väčšom množstve oleja ich opečieme do zlata. Vyberieme ich z oleja, na papierovom obrúsku necháme odkvapkať a poukladáme ich na šalátové listy. Šalát je chutný aj za studena.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.