Pekingské palacinky s mladou cibuľkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
6
ks
jarná cibuľka
170
g
múka
2
plátky
anglická slanina
1
hrnček
kurací vývar
štipiek
soľ
3
PL
olej
postup
Vyšľaháme vajíčka a pridáme k nim nakrájanú mladú cibuľku, múku, slaninu, vývar, soľ a zmiešame na hladké cesto. Na panvici o priemere 25 cm zohrejeme 2 lyžice oleja. Do neho rozotrieme štvrtinu cesta a dbáme nato, aby bolo rovnomerné. Keď kraje palacinky zhnednú, opatrne ich otočíme. Keď sú hotové, vyberieme ich z panvice a opakujeme postup s ostatným cestom. Palacinky nakrájame a podávame ešte za horúca.
TIP: Ak palacinky nakrájame na menšie kúsky môžeme podávať ako jednohubky.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.