Domáci slivkový lekvár pečený v rúre
3
porcie
300
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
kg
zrelé slivky
1
kg
kryštálový cukor
1
dl
ocot
1
dl
voda
1
balíček
pomôcka na konzervovanie DrOetker
postup
Slivkový lekvár varím týmto spôsobom už dlhé roky, lekvár vydrží aj tri roky.
1.
Zrelé slivky umyjeme, vykôstkujeme, pomelieme, dáme do hrnca, prisypeme cukor, dobre premiešame, ocot, vodu. Znovu premiešame. Vylejeme na plech alebo pekáč z vyššími bokmi. Občas pomiešame, aby sa cukor rozpustil. Ak treba rozdelíme do viacerých a vložíme do rúry, vyhriatej na 200°C. Keď začne vrieť znížime na 150 °C a pečieme asi 4 hodiny alebo do želanej hustoty. Občas premiešame. Po dokončení pridáme Pomôcku na konzervovanie Dr. Oetker.
2.
Plníme do čistých nahriatych pohárov. Uložíme do deky až do vychladnutia. Dobrú chuť! Ja som varila zo 6 kg a mala som 4 poháre 7 dl.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.