Arašidová torta
12
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1. vrstva
3
ks
vaječný bielok
3
dl
cukor
3
dl
arašidy
20
ks
ritz keksy
2. vrstva
60
g
margarín
100
g
čokoláda na varenie
2
PL
káva
3
ks
žĺtok
3
PL
cukor
3. vrstva
3
dl
smotana na šľahanie
3
cl
cukor
arašidy na posypanie
postup
Postup:
Vyšlaháme sneh z vaječných bielkov a cukru. Arašidy a Ritz keksy rozdrvíme a zmiešame s bielkom.
Tortu pečieme v kruhovom tvare.
Pečieme na najnižšom stojane 30 min. na 175 stupňov.
Čokoládová plnka:
Roztopíme maslo a čokoládu na varenie a zmiešame s 2 lyžicami kávy.
Žĺtky a cukor vyšľaháme. Zmiešajte všetko dohromady a necháme vychladnúť.
Čokoládovú plnku dáme na vrch upečeného, vychladeného koláča.
Vrch koláča:
Vyšľaháme šľahačku do tuha s cukrom.
Zdobíme koláč so šľahačkou, posypeme drvenými arašidmi.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.