Chlebové dalamánky
8
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
krajce stareho chleba
100
ml
vlažnej vody
1
ČL
medu
250
g
hladká múka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
drvená rasca
20
g
čerstvé droždie
podľa chuti
semienka na posypanie
postup
Jednoduché a chutné dalamanky...
1.
Starý chlieb zalejeme troškou vlaznej vody a rozmixujeme ponornym mixerom na kašu.pridáme soľ, rascu, med opäť vlaznu vodu-100 ml a rozdrobime drozdie, Chvíľku počkáme a následne prisypeme múku podľa potreby, aby cesto nebolo riedke a vymiesime.
2.
Hotové necháme na teplom mieste poskytnúť. Preložíme na dosku, nakrájame na 8 dielikov a preložíme na plech vystlany papierom na pečenie. Vytvarujeme a potrieme vodou.
3.
Posypeme semienkami podľa chuti postriekame ešte troškou oleja a necháme opäť podkysnut. vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca.20 minút pri teplote170 ˚C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
diabambulka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.