Cupcake s lentilkami
12
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
130
g
Hera maslova prichuť
130
g
krupicový cukor
3
ks
vajce
60
ml
mlieko
195
g
hladká múka
štipiek
soľ
1,5
ČL
kypriaci prášok do pečiva
100
g
čokoláda 70%
250
ml
plnotučné mlieko
1
balíček
vanilkový puding
60
g
krupicový cukor
200
g
Hera maslova prichuť
lentilky
postup
1.
Predhrejeme si rúru na 175 °C. Rastlinný tuk Hera Maslová príchuť vyšľaháme spolu s cukrom do hladkej, nadýchanej peny. Pridáme postupne vajcia a všetko dôkladne prešľaháme. Vedľa v miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Celú zmes preosejeme cez sitko a postupne ju zapracujeme spolu s mliekom do vyšľahanej zmesi. Ingrediencie pridávame striedavo, mixujeme na nižšiu rýchlosť a po menších častiach. Vždy začíname a končíme suchou zmesou. Nakoniec pridáme čokoládu, ktorú si dopredu rozpustíme a necháme vychladnúť (pozor, čokoláda nesmie byť horúca). Nakoniec všetko premiešame.
2.
Hladké cesto rovnomerne rozdelíme do muffinového plechu, vyskladaného papierovými košíčkami. Pečieme 17-20 minút.
3.
Krém: Väčšiu časť mlieka nalejeme do kastróliku, pridáme cukor a povaríme. Puding dobre rozmiešame vo zvyšnom studenom mlieku, prilejeme k variacej sa zmesi a miešame tak dlho, až táto zmes zhustne a krátko prebublá. Stratí sa tak chuť škrobu.
4.
TIP: Základný vanilkový krém je možné vylepšiť smotanou na šľahanie a to tak, že smotanou nahradíme 1 dcl mlieka. Pripravený puding prelejeme do misy na šľahanie a necháme ho v nej úplne vychladnúť. Povrch pudingu zľahka posypeme krupicovým cukrom, aby na ňom nevznikla koža.
5.
Do vychladnutého pudingu vmiešame po kúskoch Heru Maslovú a šľaháme, kým nám nevznikne hladký krém. Do hotového krému vmiešame rozpustenú čokoládu (opäť, čokoláda nesmie byť horúca). Takto pripraveným krémom zdobíme cupcaky a nakoniec pridáme lentilky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Hera
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.