Jarná šumienková kiwi torta
16
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
2
ks
vaječný bielok
100
g
cukor
2
ks
vaječný žĺtok
50
ml
olej
50
ml
vlažná voda
100
g
polohrubá múka
1
KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
Náplň
250
g
polotučný tvaroh
30
g
práškový cukor
1
balíček
Smeta-fix Dr.Oetker
200
g
kyslá smotana
3
ks
kivi
Na ozdobu
1
balíček
zlatý klas DrOetker
400
ml
voda
100
g
cukor
1
balíček
Šumienka s príchuťou tropik Dr Oetker
200
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
Smeta-fix Dr.Oetker
Ešte potrebujeme
tortová forma Ø 26 cm
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
postup
1.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme žĺtky, olej, vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 25 minút
2.
Korpus vo forme necháme vychladnúť.
3.
Na prípravu náplne v mise metličkou vymiešame tvaroh s cukrom, Smeta-fixom a smotanou dohladka. Nanesieme na korpus a odložíme do chladničky.
4.
Na ozdobenie pripravíme vo väčšom kastróliku Zlatý klas podľa návodu na obale, ale s 400 ml vody a 100 g cukru. Odstavíme a ihneď opatrne vmiešame šumienku. Hrniec so želé vložíme do vodného kúpeľa a za občasného miešania necháme vychladnúť.
5.
Ovocie nakrájame na plátky a rozložíme na náplň. Zalejeme vlažným želé a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky tuhnúť.
6.
Smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a tortu ozdobíme.
7.
Tip: Pri príprave želé môžeme použiť akúkoľvek inú príchuť Šumienky Dr. Oetker.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.