Bryndzové halušky
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
zemiaky
1
ČL
soľ
300
g
polohrubá múka
250
g
bryndza
200
g
slanina
postup
Tradičné slovenské jedlo
1.
Zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme k nim soľ. Múku pridávame postupne a podľa toho aké zemiaky máme. Tie vodnatejšie vezmú viac múky. Cesto má vtedy správnu konzistenciu, keď nám v ňom ostane stáť varecha. Údenú slaninku nakrájame na slížiky a na miernom ohni pomaly pražíme. Cez haluškovač pretláčame cesto do vriacej osolenej vody. Počas varenia halušky občas premiešame. Necháme ich variť cca 10-15 minút, až kým nevyplávajú na povrch.
2.
Uvarené halušky scedíme a 3/4 z nich dáme do väčšej misy, kde ich zmiešame s bryndzou. Pozor, halušky scedíme nad hrncom a teda vodu z halušiek nevylievame. Tú neskôr použijeme na prípravu výdatnej polievky. Halušky môžeme zaliať trochou rozpusteného masla a dobre premiešame. Posypeme slaninkou.
3.
Zo zvyšnej 1/4 halušiek, ktorú sme si dali bokom a z vody, v ktorej sa halušky varili si pripravíme polievku. Recept na polievku z haluškovej vody.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.