Bravčové plátky na šťave s korením gyros
10
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
10
ks
bravčové rezne zo stehna
1
ks
väčšia cibuľa
trochu
gyros korenie
trochu
soľ
trochu
olej
trochu
mletá červená paprika
trochu
polohrubá múka
trochu
mleté čierne korenie
postup
Mäsko je výborné, voňavé, vhodné na nedeľu i ako pohostenie pre rodinu a priateľov.
1.
Mäso naklepeme, posolíme, posypeme mletým čiernym korením a korením gyros. Z oboch strán prudko opečieme na rozpálenom oleji. Do výpeku pridáme trochu oleja a do sklovita opražíme na drobno pokrájanú cibuľu. Mäso vrátime späť do nádoby, pridáme mletú červenú papriku, premiešame, podlejeme horúcou vodou a dusíme, kým nie je mäso mäkké. Podľa potreby počas dusenia mäso podlievame. Nakoniec zahustíme múkou.
2.
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninou. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.