Štedrák
25
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
500
g
polohrubá múka
1
ks
vajce
70
g
práškový cukor
1/4
KL
soľ
80
g
maslo
20
g
droždie
300
ml
mlieko
Plnka 1
100
g
práškový cukor
1
ks
vajce
2
PL
voda
150
g
orechy
Plnka 2
100
g
práškový cukor
1
ks
vajce
150
g
mak
1
KL
citrónová kôra
2
PL
voda
Plnka 3
2
PL
voda
40
g
práškový cukor
150
g
slivkový lekvár
Plnka 4
4
PL
práškový cukor
2
ks
vajce
2
KL
citrónová kôra
1
PL
detská krupica
300
g
tvaroh
postup
1.
Cesto: Múku preosejeme, pridáme vajce, maslo, soľ, cukor, vykysnuté droždie v 100 ml vlažného mlieka. Zamiesime so zvyšným vlažným mliekom na vláčne cesto, pomúčime a necháme vykysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu.
2.
Potom ho rozdelíme na 5 dielov. Každý diel postupne vyvaľkáme na tenký plát. Menší plech /32x40cm/ vymastíme a položíme prvý plát cesta.
3.
Natrieme orechovou plnkou, ktorú si pripravíme zmiešaním surovín, ktoré povaríme 2 minúty a necháme vychladnúť. Prikryjeme ďalším plátom cesta, potrieme makovou plnkou, ktorú si pripravíme ako orechovú. Prikryjeme ďalším plátom cesta a potrieme ho lekvárovou plnkou, kde stačí všetky suroviny iba zmiešať.
4.
Prikryjeme ďalší plát a potrieme tvarohovou plnkou, ktorú si pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Povrch prikryjeme posledným plátom cesta a potrieme mliekom.
5.
Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 20 minút, kým sa nám cesto neodtiahne od okrajov plechu. Po upečení posypeme povrch koláča práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.