FOTORECEPT: Ríbezľová bábovka
10
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
420
g
múka polohrubá
120
g
tuk na pečenie
220
g
práškový cukor
4
ks
vajcia
2
balíčky
vanilkový cukor DrOetker
250
ml
smotana na varenie
1/2
balíček
kypriaci prášok DrOetker
400
g
červené ríbezle
60
g
cukor kryštálový
postup
Výborná šťavnatá bábovka.
1.
Oddelila som žĺtka a bielka. Z bielkov som vyšľahala sneh, do ktorého som zašľahala vanilkové cukre a kryštálový cukor.
2.
Z masla a žĺtkov s pridaním práškového cukru som šľahačom vymiešala zmes.
3.
Do zmesi som naliala smotanu na varenie, pridala polohrubú muku s pridaním prášku do pečiva. Zamiešala.
4.
Do múkovej zmesi som dala ušľahaný sneh a rozmrazené ríbezle. Zľahka som dokonale premiešala.
5.
Pripravila som si formu na bábovku, ktorú som vymastila a posypala strúhankou. Potom som cesto naliala do formy.
6.
Formu s cestom som dala do vyhriatej rúry a piekla som cca 60 minút pri teplote 180 stupňov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.