FOTORECEPT: Domáce rezance
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
polohrubá múka
10
ks
vajce
1
štipka
soľ
trochu
voda
postup
Žiaden závarok sa nevyrovná poctivej domácej cestovine.
1.
Z múky, vajec a trošky soli a vody (asi 1 dcl) si vypracujeme cesto.
3.
Pomocou mlynčeka na cestoviny si ro rozvaľkáme na tenučké pásy.
4.
Rozvaľkané cesto necháme trocha obschnúť. Nakrájame ho na kratšia kúsky (podľa toho, aké dlhé chceme mať rezance)
6.
Rezance rozhádžeme na utierky, aby sa spolu nezlepili a necháme presušiť.
7.
Rezance je možné pripraviť aj bez mlynčeka - pomocou valčeka ich rozvaľkáme a nakrájíme nožom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
helkahelenka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.