Jahody v čokoládovej omáčke
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
čerstvé jahody
4
PL
griotka
250
ml
smotana na šľahanie
100
ml
mlieko
1
balíček
vanilkový cukor
1
KL
škrob
1
ks
žĺtok
80
g
čokoláda na varenie
postup
1.
Jahody umyjeme a očistíme, rozdelíme ich do pohárov, zalejeme griotkou a odložíme do chladničky. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku.
2.
Medzitým si v mlieku rozmiešame vanilkový cukor, škrob a na menšie kúsky rozlámanú čokoládu. Zmes na miernom ohni zahrejeme a vymiešame hladkú omáčku. Žĺtok vymiešame s lyžicou mlieka a za stáleho miešania vlejeme do čokoládovej omáčky.
3.
Jahody zalejeme čokoládovou omáčkou a na vrch dáme kopec šľahačky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.